Yhteistyöverkoston rakenne

Kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkosto on kansainvälisen kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkoston (Prison Fellowship International, PFI) yhteydessä toimiva Suomen kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöorganisaatio (Prison Fellowship Finland, PFF.).

Kristillistä vankilatyötä tekevät kirkot ja uskonyhteisöt (Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Suomen Vapaakirkko, Pelastusarmeija, Adventtikirkko, Ortodoksinen kirkko) ovat sen taustayhteisöjä. Myös vankilatyötä tai muuta kriminaalityötä tekevä kristillinen järjestö voi olla verkoston jäsen. Verkostolla on vain yhteisöjäseniä. Yksityinen henkilö voi olla verkoston kannatusjäsen. Yhteistyöverkosto ei hanki taloudellista voittoa, vaan tuotot käytetään kokonaisuudessaan verkoston toimintaan sen jäsenyhteisöjen vankilatyön hyväksi.

Toimintaa ohjaa ja toteuttaa yhdistyksen hallitus. Hallituksessa on edustajat verkoston jäsenyhteisönä olevista kirkkokunnista. Yhteistyöverkosto toimii yhteistyössä kirkkokuntien, seurakuntien, vankilasielunhoidon viranhaltijoiden sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa, henkilöstöä tai vapaaehtoistyöntekijöitä. Nimensä mukaisesti yhdistys on verkosto-organisaatio. Sen tehtävä on tukea varsinaista vankila- ja kriminaalityötä vankien ja vankien läheisten sekä muiden rikoksen koskettamien ihmisten hyväksi tekevien uskonyhteisöjen työtä. Yhteistyöverkoston hallinto hoidetaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon keskushallinnon tuella Kirkkohallituksen diakonian ja sielunhoidon yksikön toimesta.