Yhteistyöverkoston rakenne

Kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkosto on kansainvälisen kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkoston (Prison Fellowship International, PFI) yhteydessä toimiva Suomen kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöorganisaatio (Prison Fellowship Finland, PFF.).

Kristillistä vankilatyötä tekevät kirkkokunnat (Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Suomen Vapaakirkko, Pelastusarmeija, Adventtikirkko) ovat sen taustayhteisöjä. Vankilatyötä tekevät paikalliset uskonyhteisöt sekä kristilliset järjestöt voivat olla verkoston jäseniä. Verkostolla on vain yhteisöjäseniä. Yhteistyöverkosto ei hanki taloudellista voittoa, vaan tuotot käytetään kokonaisuudessaan verkoston toimintaan sen jäsenyhteisöjen vankilatyön hyväksi.

Toimintaa ohjaa ja toteuttaa yhdistyksen hallitus. Hallituksessa on edustajat verkoston taustayhteisöinä olevista kirkkokunnista. Yhteistyöverkosto toimii yhteistyössä kirkkokuntien, seurakuntien, vankilasielunhoidon viranhaltijoiden sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa, henkilöstöä tai vapaaehtoistyöntekijöitä. Nimensä mukaisesti yhdistys on verkosto. Sen tehtävä on tukea työtä vankien ja vankien läheisten sekä muiden rikoksen koskettamien ihmisten hyväksi. Yhteistyöverkoston hallinto hoidetaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon keskushallinnon tuella Kirkkohallituksen toimesta.