Tapahtumat

VANKILALÄHETYSPÄIVÄT 2020 SIIRTYVÄT VUOTEEN 2021

Koronavirus-pandemian vuoksi valtakunnalliset vankilalähetyspäivät 2020 Helsingissä siirtyvät vuoteen 2021, pyhäinpäivän viikonloppuun 5.-7.11.2021.

Tänä vuonna järjestetään kirkkokuntien vankilatyön yhteisenä tapahtumana

Hengellisen vankilatyön päivä lauantaina 21.11.2020 verkkotapahtumana.

Tapahtuma on seurattavissa avoimesti verkkolähetyksenä. Päivän ohjelma ja ohjeet verkkolähetyksen seuraamiseen julkaistaan kirkkokuntien vankilatyön yhteisellä sivustolla www.kirkotvankiloissa.fi marraskuun alussa.Restoratiivinen oikeus yhteiskunnallisena voimavarana – mahdollisuudet ja haasteet 2020 -luvulla

Oikeusministeriö, Kirkkohallitus, Kriminaalihuollon tukisäätiö ja Silta-Valmennusyhdistys järjestävät 5.11.2020 asiantuntijaseminaarin, jossa tarkastellaan, miten suomalaista yhteiskuntaa voidaan kehittää sovittelevammaksi ja avoimemmaksi restoratiivisia käytäntöjä hyödyntäen. Seminaarin keynote-puhujat tarkastelevat restoratiivisen oikeuden kysymyksiä sekä kansainvälisesti että Suomen kannalta. Työryhmissä käsitellään restoratiivisen oikeuden toteutuksen käytännön kysymyksiä ja hyviä käytäntöjä vakavien rikosten jälkeisten haittojen vähentämiseksi sekä konfliktien ja rikoshaittojen ehkäisemiseksi asuinyhteisöissä. Työryhmissä pohditaan myös restoratiivisen oikeuden yhteistyörakenteiden kehittämistä sekä kansainvälisiä näkökohtia ja ideoita restoratiiviseen oikeuteen.

Seminaariin ovat tervetulleita restoratiivisen oikeuden kysymyksistä ja kehittämisestä kiinnostuneet osallistujat sekä julkishallinnon (valtionhallinto, kunnat) että kansalaisyhteiskunnan (kolmannen sektorin ja kirkollisen kentän) toimijat.

Seminaari järjestetään Kirkkohallituksessa (Eteläranta 8) 5.11.2020 klo 9-16, (kahvitarjoilu 8.30-9, mahdollisuus seminaarin päätteeksi vapaamuotoiseen yhdessäoloon 16.30-18). Kokoukset järjestetään yleisten terveysturvaohjeiden mukaan. Seminaariin on mahdollista osallistua myös kokonaan tai osittain etäyhteydellä. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan osallistumistapa.

Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen 30.10.2020 mennessä täällä.

Tiedustelut:

Seminaarin sisältöä koskevat tiedustelut, Sami Puumala, Kirkkohallitus, sami.puumala@evl.fi, 0503402758

Seminaariin ilmoittautumista ja osallistumisen käytäntöjä koskevat tiedustelut miisa.poyry@evl.fi, 040688627