Tapahtumat

KRISTILLISEN VANKILATYÖN YHTEISTYÖKOKOUS
Vaasa 1.11.2019 15-16.30 

Kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkosto järjestää hengellisen vankilatyön toimijoille yhteistyökokouksen vankilalähetyspäivien yhteydessä Vaasassa perjantaina 1.11.2019.

Yhteistyökokouksen tavoite on kartoittaa, arvioida ja käydä keskustelua hengellisen vankilatyön tilanteesta ja kehittämistarpeista. Erityisesti tilaisuudella pyritään tukemaan hengellisen vankilatyön toimijoiden yhteistyötä yli kirkkokuntarajojen. Hengellinen vankilatyö ymmärretään tässä yhteydessä koko laajuudessaan, sisältäen vankiloissa tehtävän työn lisäksi vapautuneiden tuen, yhdyskuntaseuraamuksia suorittavien tuen, sekä perheiden ja läheisten tuen.

Tässä kokouksessa tarkastelu kohdistetaan erityisesti vankilalähetyspäivien pitopaikan alueelle, Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle, mutta se voi kohdentua myös laajemmin koko maahan, riippuen tilaisuuden osallistujista. Tarkoitus on järjestää vastaava yhteistyökokous joka vuonna vankilalähetyspäivien yhteyteen, jolloin tilaisuus toteutuu eri vuosina maan eri osissa. Tilaisuuteen kutsutaan siten erityisesti vankilalähetyspäivien seutukunnan hengellisen vankilatyön toimijoita, niin vapaaehtoisia kuin seurakuntien työntekijöitä, mutta avoimena kutsuna myös muilta seuduilta oleville.

Tilaisuus on nimensä mukaisesti yhteistyökokous. Ohjelma koostuu pääosin yhteiskeskustelusta. Tilaisuuteen osallistuvat yhteistyöverkoston kautta myös kirkkokuntien vankilatyön vastuuhenkilöt.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista jatkaa vankilalähetyspäiville osallistumalla. Päivien avausruokailu ja avausohjelma jatkuu välittömästi tilaisuuden päätyttyä.

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset 31.10.2019 mennessä yhteistyöverkoston sihteerille sähköpostitse (nimi + seurakunta tai järjestö, jossa toimii): teija.saloranta@evl.fi

Vankilalähetyspäivät 2.-3.11.2019, Vaasa

Vankilatyötä tekevien kirkkokuntien ja herätysliikkeiden yhteistyönä järjestetään vuosittain valtakunnalliset vankilalähetyspäivät, joita isännöi joka vuosi eri kirkkokunta. Päivien luonne vastaa herätysliikkeiden hengellisiä kesäjuhlia, esim. herättäjäjuhlat tai suviseurat, joskin mittakaavaltaan vankilalähetyspäivät ovat kesäjuhlia pienempi tapahtuma. Ohjelmassa on puheita ja musiikkia. Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan odotetaan päiville. Suurin osa päivien osallistujista on vapaaehtoistyöntekijöinä hengellisessä vankilatyössä toimivia vankilalähettejä.

Tänä vuonna paikkana on Vaasa ja isäntäkirkkokuntina Pelastusarmeija, Adventtikirkko ja Babtistikirkko. Tapahtumapaikkana on Vaasan pelastusarmeijan tilat.

Järjestäjinä ovat Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Pelastusarmeija, Vapaakirkko, Adventtikirkko ja Babtistikirkko. Kirkkokuntien vankilatyön edustajat yhdessä vastaavat päivien ohjelmasta.

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa perjantaina klo 17.30 ja ohjelmaa on klo iltaan n. klo 21 asti. Lauantaina ohjelma alkaa klo 9 ja päättyy n. klo 21. Sunnuntaina ohjelma alkaa klo 9 ja päättyy n. klo 14. Ohjelmassa on puheita, musiikkia, rukousta ja hengellistä opetusta. Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan odotetaan päiville.

Päivien yhteydessä, pe 1.11. klo 19 järjestetään gospelkonsertti Vaasan kirkossa, joka vankilalähetyspäivien muun ohjelman tavoin on avoin kaikille kiinnostuneille.

Päivien ohjelma on maksuton, Vankilalähetyspäivät 2019, ohjelma
Ruokailuun on mahdollisuus edulliseen omakustannushintaan tapahtumapaikalla.

Vankilalähetyspäivien mainosjuliste:  Vankilalähetyspäivät 2019

Konserttijuliste: Gospel-konsertti juliste