Tapahtumat

Helluntaiseurakuntien vankilalähetyspäivä / PERUUTETTU

Vapautta vangituille Helluntaiseurakuntien valtakunnallinen vankilalähetyspäivä Riihimäellä 20.-21.3.2020 Riihimäellä on peruutettu poikkeusolojen vuoksi.

Valtakunnalliset vankilalähetyspäivät 30.10. – 1.11.2020 Helsinki

Vankilatyötä tekevien kirkkojen ja herätysliikkeiden yhteistyönä järjestetään vuosittain valtakunnalliset vankilalähetyspäivät, joita isännöi joka vuosi eri kirkkokunta. Kristittyjen yhteiset vankilalähetyspäivät järjestetään vuonna 2020 jo 65.kerran. Tänä vuonna paikkana on Helsinki, isäntäkirkkokuntana evankelisluterilainen kirkko ja isäntäseurakuntana Helsingin seurakuntien erityisdiakoniatyön yksikkö. Tapahtumapaikkana on erityisdiakonian Hermannin diakonia talo. Järjestäjinä ovat Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Pelastusarmeija, Vapaakirkko, ja Adventtikirkko. Kirkkokuntien vankilatyön edustajat yhdessä vastaavat päivien ohjelmasta.

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa perjantaina klo 18ja ohjelmaa on n. klo 21 asti. Lauantaina ohjelma alkaa klo 9 ja päättyy n. klo 21. Sunnuntaina ohjelma alkaa klo 9 ja päättyy klo 12. Ohjelmassa on puheita, musiikkia, rukousta ja hengellistä opetusta. Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan sekä vankeinhoitotehtävissä toimivia odotetaan päiville. Päivien ohjelma on maksuton. Päivien tapahtumapaikalla on mahdollisuus kohtuuhintaiseen ruokailuun, joka maksetaan paikan päällä.

Päivien ohjelma julkaistaan syyskuuhun mennessä tällä sivulla sekä järjestävien kirkkokuntien omilla verkkosivuilla.

Kristillisen vankilatyön yhteistyökokous ja seminaari 30.10.2020 Helsinki

Kristillisen vankila- ja kriminaalityön yhteistyöverkosto järjestää hengellisen vankilatyön toimijoille yhteistyökokouksen vankilalähetyspäivien yhteydessä perjantaina 30.10.2020 klo 14.30-18. Yhteistyökokouksen tavoite on kartoittaa, arvioida ja käydä keskustelua hengellisen vankilatyön tilanteesta ja kehittämistarpeista. Erityisesti tilaisuudella pyritään tukemaan hengellisen vankilatyön toimijoiden yhteistyötä yli kirkkokuntarajojen. Hengellinen vankilatyö ymmärretään tässä yhteydessä koko laajuudessaan, sisältäen vankiloissa tehtävän työn lisäksi vapautuneiden tuen, yhdyskuntaseuraamuksia suorittavien tuen, sekä perheiden ja läheisten tuen. Lisäksi kokoontumiseen sisältyy seminaariosuus, joka sisältää kaksi hengellistä vankilatyötä koskevaa esitelmää. Ohjelma julkaistaan samalla kun vankilalähetyspäivien ohjelma.